Flytt & Packtips

Packning
Att flytta tar tid och om du gör din egen packning, se till att du ger dig själv gott om tid, minst tre veckor före flytt datumet och planera noga. Noggrann planering och packning kommer att spara tid, pengar och frustration.

Flyttlådor
Flyttlådor är i allmänhet samma vikt och kvalitet som vanliga transportlådor, såvida du inte köper några gjorda av tjockare kartong som möjliggör tyngre packning. Så frågan de flesta har är, ska jag köpa flyttlådor eller ska jag låna använda lådor från livsmedelsbutiker eller vänner som har nyligen flyttat.

Svaret är oftast i en kombination av behov och kostnad. För dyra, sköra eller sentimental objekt som du inte vill ha skadade, är det alltid bäst att vara på den säkra sidan och köpa nya flyttkartonger som har bra kvalité.

Ömtåliga objekt
Kläder, handdukar, sängkläder, kuddar kan användas för att linda in ömtåliga säker. Se bara till att markera detta i rutan för när boxen packas. Om den person som du packar upp lådan är omedveten om att en kristallvas är insvept i en fleecefilt, och det kan resultera i en söndrig dyr kristallvas.

Demontering av möbler
Ta bort alla delar som kan tas bort. I synnerhet, bordsben, glas toppar, hyllor eller sängramar. Gör en bit i taget och spara muttrar, bultar och brickor i plastpåsen. Markera på utsidan vilken pjäs det tillhör och vilka verktyg som behövs för monteringen.